Haarlem moet gaan isoleren….

????????????????????????????????????????????????????????????????????

Van de 100 grootste gemeenten van Nederland is de gemeente Haarlem de gemeente met gemiddeld het slechtste energielabel. Dat bericht Isover na een korte inventarisatie van de energielabels. Het is de enige gemeente met label F.

Huizen met dit label zijn niet energiezuinig, door slechte of ontbrekende isolatie, enkele beglazing of onzuinige verwarmingsinstallaties.

Overigens scoort de gehele randstad volgens de inventarisatie van de isolatieleverancier niet al te best. Den Haag komt naar voren als grote gemeente met het op één na slechtste gemiddelde. Samen met Hilversum en Rijswijk heeft Den Haag label E. Daarna volgt een lijst met gemeenten met label D. Hier vallen grote steden zoals Amsterdam, Utrecht, Maastricht en Leeuwarden onder.

Voorlopig label

Het voorlopige energielabel is gebaseerd op openbare gegevens uit het Kadaster (type huis, grootte, bouwjaar) en op gegevens van vergelijkbare huizen. Het label varieert van A (zeer zuinig) tot G (zeer onzuinig).

NB: Dit bericht heeft Isover (een grote producent van isolatiematerialen) de wereld ingestuurd.  Het is echter wel verstandig om een deskundige van de Haarlemse Huizenaanpak te laten onderzoeken welk materiaal in uw geval het beste isolatie-middel is!

Over Gantvoort architectuur

Architect, Monumenten deskundige: specialisatie Duurzaam Restaureren, Maatwerk advies, Energie Prestatie Advies. Initiator van Koningin Duurzaam in Haarlem.
Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *