Slimme meter helpt energiebesparing

Uw energieverbruik bepaalt het juiste termijnbedrag.

Een slimme meter met een online dashboard werkt bij energiebesparing. Dat zegt Energiebusiness.  Bij leverancier Forstrom, aanbieder van stroom en gas voor kleinverbruikers, kunnen klanten zich alleen aanmelden als zij ook een slimme meter hebben. Het bedrijf werkt niet met een voorschotsysteem, maar met een factuur berekend op het energiegebruik van de vorige maand.

In oktober liet het bedrijf volgens Energiebusiness weten dat klanten in hun eerste jaar door de slimme meter 14% hebben bespaard op gas en en 7% op stroom. Oprichter Chris IJsbrandy denkt dat het belangrijk is dat mensen worden gemotiveerd om de schermen die ze bijna altijd bij zich dragen ook daadwerkelijk te gebruiken en daarmee energiebesparing te realiseren: “Bijvoorbeeld door ze bewust te maken van seizoenseffecten en het bieden van een kloppende rekening.”

Onwetendheid
Uit een enquête die de Rijksoverheid heeft gedaan blijkt dat veel mensen geen idee hebben wat isolatie kost, en dat 60 tot 70% te laag inschat wat het oplevert. Ook bleek dat slechts een kwart van de ondervraagden weet dat er een subsidie bestaat voor energiebesparings maatregelen. Recente innovaties in de wijze waarop u uw huis kunt verwarmen helpen uw gasverbruik drastisch omlaag. Energiebesparing is hot, maar weinig mensen weten dat een slimme meter daadwerkelijk die besparing kan opleveren. Het is belangrijk dat u op een goede manier het inzicht krijgt in uw verbruik. Meten is weten, en daarna handelen levert resultaat!

Over Gantvoort architectuur

Architect, Monumenten deskundige: specialisatie Duurzaam Restaureren, Maatwerk advies, Energie Prestatie Advies. Initiator van Koningin Duurzaam in Haarlem.
Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Projecten met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *