Deprecated: De aangeroepen constructie methode voor de klasse WP_Widget in Bitly_Widget is sinds versie 4.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan __construct(). in /home/mgm/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: De aangeroepen constructie methode voor de klasse WP_Widget in dt_twitter_widget is sinds versie 4.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan __construct(). in /home/mgm/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/mgm/public_html/wp-includes/functions.php:6078) in /home/mgm/public_html/wp-content/plugins/digicution-simple-twitter-feed/digicution-twitter.php on line 227

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/mgm/public_html/wp-includes/functions.php:6078) in /home/mgm/public_html/wp-content/plugins/digicution-simple-twitter-feed/digicution-twitter.php on line 227

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/mgm/public_html/wp-includes/functions.php:6078) in /home/mgm/public_html/wp-includes/feed-rss2.php on line 8
Gantvoort Architectuur http://www.gantvoort.com informatie over architectuur, restauratie en duurzaam verbouwen Fri, 25 Nov 2016 08:51:07 +0000 nl-NL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.4 Slimme meter helpt energiebesparing http://www.gantvoort.com/slimmemeter.html http://www.gantvoort.com/slimmemeter.html#respond Thu, 24 Nov 2016 14:43:08 +0000 http://www.gantvoort.com/?p=343 Lees verder ]]> Uw energieverbruik bepaalt het juiste termijnbedrag.

Een slimme meter met een online dashboard werkt bij energiebesparing. Dat zegt Energiebusiness.  Bij leverancier Forstrom, aanbieder van stroom en gas voor kleinverbruikers, kunnen klanten zich alleen aanmelden als zij ook een slimme meter hebben. Het bedrijf werkt niet met een voorschotsysteem, maar met een factuur berekend op het energiegebruik van de vorige maand.

In oktober liet het bedrijf volgens Energiebusiness weten dat klanten in hun eerste jaar door de slimme meter 14% hebben bespaard op gas en en 7% op stroom. Oprichter Chris IJsbrandy denkt dat het belangrijk is dat mensen worden gemotiveerd om de schermen die ze bijna altijd bij zich dragen ook daadwerkelijk te gebruiken en daarmee energiebesparing te realiseren: “Bijvoorbeeld door ze bewust te maken van seizoenseffecten en het bieden van een kloppende rekening.”

Onwetendheid
Uit een enquête die de Rijksoverheid heeft gedaan blijkt dat veel mensen geen idee hebben wat isolatie kost, en dat 60 tot 70% te laag inschat wat het oplevert. Ook bleek dat slechts een kwart van de ondervraagden weet dat er een subsidie bestaat voor energiebesparings maatregelen. Recente innovaties in de wijze waarop u uw huis kunt verwarmen helpen uw gasverbruik drastisch omlaag. Energiebesparing is hot, maar weinig mensen weten dat een slimme meter daadwerkelijk die besparing kan opleveren. Het is belangrijk dat u op een goede manier het inzicht krijgt in uw verbruik. Meten is weten, en daarna handelen levert resultaat!

]]>
http://www.gantvoort.com/slimmemeter.html/feed 0
Erkend deskundige energielabel http://www.gantvoort.com/erkend-deskundige-energielabel.html http://www.gantvoort.com/erkend-deskundige-energielabel.html#respond Mon, 20 Apr 2015 13:33:10 +0000 http://www.gantvoort.com/?p=294 Lees verder ]]> De Overheid heeft per 1 januari 2015 een verplicht Energielabel voor Woningen ingesteld. Dit  label moet de woningeigenaar overhandigen bij de verkoop of verhuur van een woning. De woning wordt bij dit Energielabel getoetst op 10 kenmerken. Aan de hand van dit label, energieLabelwaarbij G het meest onzuinig en A het meest zuinige label aangeeft, krijgt men een indicatie hoe energiezuinig de woning is.

Vooralsnog hebben 5 miljoen huiseigenaren alvast een voorlopig Energielabel ontvangen. Dit Energielabel is slechts indicatief en kan zowel omhoog (beter) als omlaag (slechter) worden als uw Energielabel officieel wordt gemaakt. Als u een officieel Energielabel nodig heeft, bijvoorbeeld voor de verkoop van uw woning, dan kunt u hiervoor inloggen op de webapplicatie van de rijksoverheid (www.energielabelvoorwoningen.nl) .  Hiervoor moet u als woningeigenaar inloggen met uw DigiD. Ook indien u denkt dat een voorlopig toegekend label niet klopt, dan kan via deze website  het programma worden gestart om het label te laten herzien. Een erkend deskundige moet deze gegevens altijd controleren. Via de website van de rijksoverheid kunt u een erkend deskundige vinden. Ook kunt u Gantvoort Architectuur (erkend deskundige) in de arm nemen. Wij kunnen u nader informeren.

lees hier meer: energielabelvoorwoningen

]]>
http://www.gantvoort.com/erkend-deskundige-energielabel.html/feed 0
Verbouwing en duurzaamheid gaan samen.. http://www.gantvoort.com/bij-verbouwing-altijd-duurzame-maatregelen-toevoegen.html http://www.gantvoort.com/bij-verbouwing-altijd-duurzame-maatregelen-toevoegen.html#respond Mon, 23 Mar 2015 14:55:43 +0000 http://www.gantvoort.com/cms/?p=256 Lees verder ]]> Deze haarlemmers wilden de keuken vernieuwen.
Jaren 30 woning met Energetisch Maatwerkadvies

Jaren 30 woning met Energetisch Maatwerkadvies

Na een grondige analyse en een maatwerk-advies werd niet alleen de keuken vernieuwd, maar ook het energieverbruik aangepakt!

De nieuwe keuken gaat ±20 jaar mee, daarmee is ook het energieverbruik voor de komende 20 jaar een stuk verminderd. Deze verbouwing is een investering én een besparing! Door het isoleren van de keukenvloer en het aanbrengen van vloerverwarming is het comfort enorm verbeterd. Bovendien werd een nieuw daklicht toegevoegd en werd het dak extra geïsoleerd. Dit is een mooi voorbeeld van een gezonde aanpak voor een ouder woonhuis.

]]>
http://www.gantvoort.com/bij-verbouwing-altijd-duurzame-maatregelen-toevoegen.html/feed 0
Kierdichting aanbrengen is de eerste stap bij energiebesparing. http://www.gantvoort.com/kierdichting-aanbrengen-is-de-eerste-stap-bij-energiebesparing.html http://www.gantvoort.com/kierdichting-aanbrengen-is-de-eerste-stap-bij-energiebesparing.html#respond Mon, 23 Mar 2015 14:26:43 +0000 http://www.gantvoort.com/cms/?p=253 Kierdichting in Monument kan onzichtbaar worden aangebracht

Kierdichting in monumentale ramen kan eenvoudig worden aangebracht in de sponning.

]]>
http://www.gantvoort.com/kierdichting-aanbrengen-is-de-eerste-stap-bij-energiebesparing.html/feed 0
Energielabel is grof geschut http://www.gantvoort.com/energielabel-is-grof-geschut.html http://www.gantvoort.com/energielabel-is-grof-geschut.html#respond Sat, 14 Feb 2015 11:25:45 +0000 http://www.gantvoort.com/cms/?p=158 Interview met `Marijke Gantvoort' van de Haarlemse Huizenaanpak

Interview met Marijke Gantvoort van de Haarlemse Huizenaanpak

]]>
http://www.gantvoort.com/energielabel-is-grof-geschut.html/feed 0
VvE bespaart de helft aan stookkosten http://www.gantvoort.com/vve-bespaart-de-helft-aan-stookkosten.html http://www.gantvoort.com/vve-bespaart-de-helft-aan-stookkosten.html#respond Tue, 03 Feb 2015 12:31:12 +0000 http://www.gantvoort.com/cms/?p=187 Lees verder ]]> Voor een VvE in Haarlem Zuid maakten we een plan van aanpak en een menukaart met mogelijkheden voor verduurzaming. De vernieuwing van de installaties leverden hier een besparing van 50% op de stookkosten. Deze kostenbesparing kan vervolgens benut worden voor verdere verbeteringen in de gemeenschappelijke ruimten.

Gantvoort Architectuur adviseert op maat bij het duurzaam verbeteren van uw pand, of woning, waarbij het energieverbruik drastisch wordt verbeterd. Een EPA-nulmeting, maatwerk EPA-advies of  Bouwtechnisch advies wordt door ons en onze installatie partners verzorgd. U heeft één aanspreekpunt: Gantvoort Architectuur

Wij helpen uw duurzame doelstellingen te realiseren!

Voor deze VvE maakten we een plan van aanpak en een menukaart met mogelijkheden voor verduurzaming, allereerst zijn de installaties vernieuwd.

 

]]>
http://www.gantvoort.com/vve-bespaart-de-helft-aan-stookkosten.html/feed 0
Haarlem moet gaan isoleren…. http://www.gantvoort.com/haarlem-moet-gaan-isoleren-maar-niet-noodzakelijk-met-isover.html http://www.gantvoort.com/haarlem-moet-gaan-isoleren-maar-niet-noodzakelijk-met-isover.html#respond Tue, 20 Jan 2015 17:16:03 +0000 http://www.gantvoort.com/cms/?p=149 Lees verder ]]> ????????????????????????????????????????????????????????????????????

Van de 100 grootste gemeenten van Nederland is de gemeente Haarlem de gemeente met gemiddeld het slechtste energielabel. Dat bericht Isover na een korte inventarisatie van de energielabels. Het is de enige gemeente met label F.

Huizen met dit label zijn niet energiezuinig, door slechte of ontbrekende isolatie, enkele beglazing of onzuinige verwarmingsinstallaties.

Overigens scoort de gehele randstad volgens de inventarisatie van de isolatieleverancier niet al te best. Den Haag komt naar voren als grote gemeente met het op één na slechtste gemiddelde. Samen met Hilversum en Rijswijk heeft Den Haag label E. Daarna volgt een lijst met gemeenten met label D. Hier vallen grote steden zoals Amsterdam, Utrecht, Maastricht en Leeuwarden onder.

Voorlopig label

Het voorlopige energielabel is gebaseerd op openbare gegevens uit het Kadaster (type huis, grootte, bouwjaar) en op gegevens van vergelijkbare huizen. Het label varieert van A (zeer zuinig) tot G (zeer onzuinig).

NB: Dit bericht heeft Isover (een grote producent van isolatiematerialen) de wereld ingestuurd.  Het is echter wel verstandig om een deskundige van de Haarlemse Huizenaanpak te laten onderzoeken welk materiaal in uw geval het beste isolatie-middel is!

]]>
http://www.gantvoort.com/haarlem-moet-gaan-isoleren-maar-niet-noodzakelijk-met-isover.html/feed 0
De Haarlemse Heerlijke Huizenroute http://www.gantvoort.com/de-haarlemse-heerlijke-huizenroute.html http://www.gantvoort.com/de-haarlemse-heerlijke-huizenroute.html#respond Mon, 03 Nov 2014 15:36:08 +0000 http://www.gantvoort.com/cms/?p=208 Lees verder ]]> Op 25 oktober jl openden 30 woningeigenaren in Haarlem hun duurzaam verbeterde woning. Haarlem sloot zich deze dag aan bij de Nationale Duurzame Huizenroute.  Eigenaren en bewoners lieten u die dag kennismaken met de in hun woning toegepaste materialen, technieken en installaties., en vertelden u waarom hun huizen zo niet alleen duurzaam maar vooral ook comfortabel zijn.haarlemse heerlijke huizenroute

De Haarlemse Heerlijke Huizenroute eindigde in het Seinwezen (Kinderhuissingel 1H te Haarlem). Daar was een informatiemarkt van bedrijven met energiezuinige producten en diensten, zoals zonnepanelen en warmtepompen. Wethouder Cora-Yfke Sikkema bekroonde de huiseigenaar met het Heerlijkste Haarlemse Huis.

http://www.degroenemug.nl/huizenroute

flyer open huis : Hazepaterslaan3

interview met Marijke Gantvoort: Hazepaterslaan3

]]>
http://www.gantvoort.com/de-haarlemse-heerlijke-huizenroute.html/feed 0
Verduurzaamd Rijksmonument naar A-label http://www.gantvoort.com/verduurzaamd-rijksmonument.html http://www.gantvoort.com/verduurzaamd-rijksmonument.html#respond Sat, 15 Mar 2014 12:30:34 +0000 http://www.gantvoort.com/cms/?p=104 Lees verder ]]> duurzaam monument

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit woonhuis werd in 2007 duurzaam gerestaureerd, het G-label zou nu misschien wel een A-label moeten zijn. Officieel hebben Rijksmonumenten voor verkoop geen energie-label nodig. Maar wie wil er bij de huidige energieprijzen tot in einde van dagen voor de mussen stoken?

Het is dus altijd zinvol om eerst te kijken waar en hoe u kunt isoleren, het energieverbruik kunt verlagen, en daarmee een geweldig wooncomfort kunt realiseren. Als tocht en kou eenmaal verdrongen zijn kunt u wellicht zelfs energie opwekken op uw monument.

Lees hier over de aanpak:  Rijksmonument Haarlem

]]>
http://www.gantvoort.com/verduurzaamd-rijksmonument.html/feed 0
Samen isoleren http://www.gantvoort.com/samen-isoleren.html http://www.gantvoort.com/samen-isoleren.html#respond Sun, 10 Nov 2013 12:25:21 +0000 http://www.gantvoort.com/cms/?p=89 Op woensdag 6 november organiseerde Koningin Duurzaam een avond over Samen Isoleren in Wijkcentrum de Baan, Nauwe Geldeloze Pad 17 , Haarlem.
Screen Shot 2013-10-31 at 14.46.27

 

]]>
http://www.gantvoort.com/samen-isoleren.html/feed 0