Erkend deskundige energielabel

De Overheid heeft per 1 januari 2015 een verplicht Energielabel voor Woningen ingesteld. Dit  label moet de woningeigenaar overhandigen bij de verkoop of verhuur van een woning. De woning wordt bij dit Energielabel getoetst op 10 kenmerken. Aan de hand van dit label, energieLabelwaarbij G het meest onzuinig en A het meest zuinige label aangeeft, krijgt men een indicatie hoe energiezuinig de woning is.

Vooralsnog hebben 5 miljoen huiseigenaren alvast een voorlopig Energielabel ontvangen. Dit Energielabel is slechts indicatief en kan zowel omhoog (beter) als omlaag (slechter) worden als uw Energielabel officieel wordt gemaakt. Als u een officieel Energielabel nodig heeft, bijvoorbeeld voor de verkoop van uw woning, dan kunt u hiervoor inloggen op de webapplicatie van de rijksoverheid (www.energielabelvoorwoningen.nl) .  Hiervoor moet u als woningeigenaar inloggen met uw DigiD. Ook indien u denkt dat een voorlopig toegekend label niet klopt, dan kan via deze website  het programma worden gestart om het label te laten herzien. Een erkend deskundige moet deze gegevens altijd controleren. Via de website van de rijksoverheid kunt u een erkend deskundige vinden. Ook kunt u Gantvoort Architectuur (erkend deskundige) in de arm nemen. Wij kunnen u nader informeren.

lees hier meer: energielabelvoorwoningen

Over Gantvoort architectuur

Architect, Monumenten deskundige: specialisatie Duurzaam Restaureren, Maatwerk advies, Energie Prestatie Advies. Initiator van Koningin Duurzaam in Haarlem.
Dit bericht is geplaatst in Maatwerk advies, Nieuws met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *